Термін погашення облігацій суверенної підтримки настане 24 серпня 2027 - на День незалежності України.


Уряд Канади завершив розміщення п'ятирічних суверенних облігацій на 500 млн. канадських доларів (близько $370 млн.) для допомоги Україні. Про це повідомляється на сайті канадського уряду у середу, 30 листопада.

Зазначається, що інвестори – переважно з Канади, майже 50 млн. доларів вклали фізичні особи. Також облігації купили установи та організації, у тому числі центральні банки.

"Ці кошти допоможуть уряду України продовжувати надавати українцям усі необхідні послуги цієї зими – як виплату пенсій, закупівлю палива, відновлення енергетичної інфраструктури... Облігації надають можливість канадцям висловити солідарність з Україною, купуючи таку облігацію номіналом від 100 канадських доларів, що повністю підкріплюється кредитним рейтингом ААА", – йдеться у повідомленні.

Після переговорів з українською владою, яка відповідає доходам від облігацій, буде перерахована Україні у вигляді позики через МВФ.

Відомо, що відсотки за облігаціями (3,3%) виплачуватимуться двічі на рік – 24 лютого та 24 серпня.

Термін погашення облігацій суверенної підтримки настане 24 серпня 2027 - на День незалежності України. Тоді власники облігацій отримають повну суму своїх початкових інвестицій.

"Дякую за підтримку Джастіну Трюдо, Христу Фріланду та всім канадцям, які купили облігації", – написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Twitter.