Державний департамент США "шукає відповідного кандидата, професійного кандидата" на посаду спеціального посланця у білорусі. Про це УНН інформує посилаючись на CNN.

Сполучені Штати більше не присутні у білорусі після припинення роботи посольства у Мінську невдовзі після початку війни в Україні у лютому минулого року.

Колишній посол США Джулі Фішер залишила свою посаду у червні 2022 року, і режим лукашенка заборонив їй працювати послом у Мінську.

Вікторія Нуланд, заступник держсекретаря з політичних питань, заявила на слуханнях у сенатському комітеті з міжнародних відносин, що робота посланця є "складною", частково тому, що посланцю доведеться працювати у литовській столиці Вільнюсі.

"У нас є дуже хороший повірений, який виконує велику частину контактної роботи на місцях, але наш помічник держсекретаря по Європі та Євразії Карен Донфрід зустрічається з білорусами через регулярні проміжки часу, як і її заступник Робін Данніган, щоб перевірити, чи можуть бути якісь там можливості", - сказала Нуланд у відповідь на запитання сенатора-демократа Жанни Шахін.

Вона додала: "Я б не сказала, що ми досягли явного успіху. Але також інтенсивно працюючи з білоруською опозицією та пані (Світланою) Тихановською, секретар регулярно зустрічався з нею. Тож ми продовжуємо працювати над цим, і я сподіваюся, що в недалекому майбутньому нам буде з ким поговорити".