Команда InterNations провела дослідження, під час якого опитала експатів (людей, що тимчасово або на постійній основі проживають в іншій країні) про те, яка, на їх думку, країна має найгірші умови для проживання емігрантів. Вони вказали, що найменш комфортною країною є Німеччина, пише УНН з посиланням на Express.

InterNations попросила експатів оцінити свою країну на основі того, наскільки легко було влаштуватися. Вони ставили запитання про ключові фактори, зокрема про легкість пошуку житла, бюрократію та мову. Відтак, Німеччина опинилася в кінці таблиці, і багато емігрантів відчули, що вони зіткнулися з проблемами в країні.

Майже кожен шостий з опитаних експатів вважає, що житло в Німеччині важко знайти, а більша частина розповіли, що це важко собі дозволити. Один з них відповів: "Щоб знайти навіть тимчасове житло, може знадобитися до трьох місяців".

Своєю чергою, президент Федерації нерухомості Німеччини Андреас Маттнер сказав, що країна переживає жахливу житлову кризу і стикається з "дуже жахливим пробудженням". Федерація попередила, що 1,4 мільйона людей можуть шукати квартиру у 2024 році й "не зможуть її знайти". Група закликала уряд зосередитися на житловому будівництві.

Зазначається, що в Німеччині дуже високий відсоток орендарів, і лише 50 відсотків німців мають власне житло. Ринок оренди може бути конкурентним, особливо у великих містах країни. Щоб подати заявку на оренду нерухомості в країні, експатам потрібно надати підтвердження своїх доходів і кредитний звіт.

Окрім цього, Німеччина також знизилася в рейтингу у питанні мови: майже половина опитаних емігрантів сказали, що в країні важко жити, не розмовляючи німецькою. Більша частина експатів вважають, що цю мову важко вивчити. Водночас їм важко "процвітати" в ФРН, не розмовляючи німецькою. Попри те, що багато людей у ​​великих містах розмовляють англійською, за їх межами мова набагато менш поширена. Також експати поскаржилися на німецьку бюрократію - понад половина опитуваних зазначили, що їм "важко мати справу" з місцевою владою.

Загалом, згідно з результатами опитування InterNations, рейтинг найгірших країн для проживання емігрантів наступний:

  1. Німеччина;
  2. Японія;
  3. Китай;
  4. Кувейт;
  5. Італія;
  6. Греція;
  7. В'єтнам;
  8. Чехія;
  9. Франція;
  10. Мальта.