Послання президента Конгресу США про продовження надзвичайного стану опубліковане на сайті Білого дому.

Президент США Джо Байден продовжив на рік дію указу про оголошення надзвичайного стану через надзвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці Сполучених Штатів дій РФ в Україні. Послання до Конгресу США про продовження надзвичайного стану опубліковане на сайті Білого дому.

 

“Я надіслав до Федерального реєстру для публікації повідомлення, що додається, про те, що надзвичайний стан, оголошений Указом 13660 від 6 березня 2014 року, який був розширений Указами 13661, 13662 і 14065, і в рамках якого були вжиті додаткові заходи Указами 1 13849, прдовжує діяти після 6 березня 2023 року», - зазначив президент США.

 

Байден додав, що дії та політика осіб, які підривають демократичні процеси та інститути в Україні, загрожують її миру, безпеці, стабільності, суверенітету та територіальній цілісності, сприяють незаконному присвоєнню її активів. А також дії та політика уряду Російської Федерації, включаючи захоплення Криму та застосування сили в Україні, продовжують становити незвичайну та надзвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці Сполучених Штатів.