У деяких населених пунктах тимчасово захопленої Херсонської області російські окупанти здійснюють мародерство.

 

Українські підрозділи ракетних військ та артилерії в неділю уразили пункт управління, 2 райони зосередження особового складу та військової техніки росіян, а також склад боєприпасів, йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

 

"Протягом доби авіація Сил оборони завдала удару по зенітно-ракетному комплексу противника, а також 6 ударів по районах зосередження його особового складу та військової техніки. Наші підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, 2 райони зосередження особового складу та військової техніки противника, а також склад боєприпасів", - зазначили у Генштабі.

 

Для досягнення своїх цілей ворог не зважає на власні втрати. Основні зусилля зосереджують на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах.

 

Протягом цієї доби противник завдав ракетного удару по об'єкту цивільної інфраструктури міста Слов'янськ Донецької області. Також ворог завдав 4 авіаційні удари і здійснив близько 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Високим залишається рівень ракетної загрози на всій території України.

 

На Бахмутському напрямку ворог не полишає спроб захопити місто Бахмут. Наші захисники відбили атаки супротивника у районах населених пунктів Міньківка та Оріхово-Василівка. Ворожих обстрілів зазнали, зокрема, Оріхово-Василівка, Богданівка, Бахмут, Часів Яр, Курдюмівка, Дружба, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області.

 

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Красногорівка, Кам'янка, Сєверне, Невельське, Мар'їнка, Побєда та Вугледар Донецької області.

 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Під його вогневий вплив потрапили, зокрема, Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоданилівка та Новоандріївка на Запоріжжі; Берислав і Білозерка Херсонської області та Тамарине та Очаків - Миколаївської.

 

У деяких населених пунктах тимчасово захопленої Херсонської області  російські окупанти здійснюють мародерство. Награбовані "гаджети" та побутову техніку російські загарбники намагаються продати цивільним людям, але вже в інших населених пунктах.

 

Противник продовжує зазнавати втрат. 11 березня відзначено надходження близько 30 тіл загиблих окупантів до місцевого моргу Енергодара. Водночас російське військове керівництво вживає заходів щодо відновлення втрат у живій силі. Так, 10 березня до Ялти, що на Донеччині, прибуло поповнення з Ямало-Ненецького автономного округу. Відзначається низька мотивованість та небажання особового складу ворога брати участь у бойових діях.