Російська Федерація основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах. ЗСУ дають відсіч.

 

Генеральний штаб ЗСУ опублікував зведення з військового вторгнення РФ в Україну станом на вечір неділі, 5 березня.

"Російська Федерація основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах. Ворог і далі порушує норми міжнародного гуманітарного права, продовжує завдавати ударів, здійснювати артилерійські обстріли цивільних об'єктів та будинків мирного населення, країни", - йдеться у зведенні.

Повідомляється, що протягом доби противник завдав 23 авіаційних та 4 ракетних ударів, а також здійснив понад 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Бої йдуть біля населених пунктів: на Куп'янському та Лиманському напрямках – біля Білогорівки, на Бахмутському напрямку – біля Бахмута та прилеглих населених пунктів, на Авдіївському та Шахтарському напрямках – біля Красногорівки, Кам'янки, Північного, Перемоги та Мар'їнки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни ведуть оборону, але на окремих ділянках намагаються створити умови для переходу до наступу.

Повідомляється також, що авіація Сил оборони за добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки росіян, а підрозділи ракетних військ та артилерії за добу вразили 2 пункти управління супротивника.