Генеральний штаб ЗСУ розповів про успіхи українських захисників на фронті минулої доби.

Збройні сили України атакували пункти управління окупантів. Водночас військові РФ продовжують наступ у Донецькій області за двома напрямками – на Бахмутському та Новопавлівському. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України, опублікованому на його Facebook-сторінці у четвер увечері, 26 січня.

За цю добу противник завдав 37 авіаційних ударів. З них 17 – з використанням безпілотників типу Shahed-136. Всі ці дрони були збиті.

Російські окупанти здійснили 59 пусків ракет, 47 з яких – знищено. На жаль, є влучення у цивільні об'єкти, є загиблі серед мирних мешканців. Загарбники здійснили 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки

Без змін, наступальних угруповань противника не виявлено.

Обстрілів з мінометів та артилерії зазнали райони населених пунктів Тимоновичі Чернігівської області; Павлівка та Тимофіївка –  в Сумській, а також Стрілеча, Тернова, Стариця, Вовчанські Хутори, Колодязне та Новомлинськ у Харківській області.

Куп'янський напрямок

Противник обстріляв райони населених пунктів Дворічне, Орлянка, Піщане, Берестове та Лозова Харківської області; Стельмахівка - Луганської, а також Іванівка в Донецькій області.

Лиманський напрямок

Під вогонь із танків та артилерії потрапили Макіївка, Невське, Червонопопівка, Діброва та Кузьмине у Луганській області, а також Ямполівка Донецької області.

Бахмутський напрямок

Під ворожий вогонь потрапили Спірне, Білогорівка, Червона Гора, Бахмут, Клещіївка, Біла Гора, Північне та Нью-Йорк у Донецькій області.

Авдіївський напрямок

Росіяни обстріляли Авдіївку, Водяне, Георгіївку та Мар'їнку.

Новопавлівський напрямок

Ворожих обстрілів зазнали Вугледар, Велика Новосілка та Времівка Донецької області.

Запорізькому напрямку

Ворог обстріляв понад 20 населених пунктів, зокрема Новопіль на Донеччині, а також Червоне, Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів та Степове Запорізької області.

Херсонський напрямок

Окупанти знову обстріляли з артилерії передмістя та сам Херсон.

Успіхи ЗСУ

Авіація сил оборони протягом доби завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника, а також ударила по позиції зенітно-ракетного комплексу ворога. Крім того, протягом доби наші захисники збили трьох розвідувальних БПЛА окупантів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за добу вразили три пункти управління, район зосередження живої сили противника, район зосередження артилерії та два інші важливі військові об'єкти загарбників.