Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексій Данілов в коментарі одному з українських телеканалів заявив, що питання щодо подальшого перебування володимира путіна на посаді президента рф "вже вирішене", інформує УНН.

"Я впевнений, що на росії вже відбулися певні події, які кажуть, що путін вже приречений на поразку. Люди, які знаходяться в російському оточенні вже розуміють, що вони програли цю війну... Дехто вже знає ім'я того, хто буде після путіна там працювати", - сказав він.

Він додав, що Україна має "свої варіанти" розвитку подій та припущення щодо того, хто може стати наступним президентом рф. Данілов зазначив, що одна з подій, яка вплинула на таке рішення, - 24 лютого 2022 року, коли росія здійснила повномасштабне вторгнення в Україну, "переконавши весь світ, що в нашої країни зовсім немає шансів".

Крім цього, секретар РНБО наголосив, що застосування ядерної зброї росією наразі малоймовірне.

"Що стосується ядерної зброї, як сказав класик, я не розумію, як все це може відбутися. Вони можуть нажати цю кнопку, але вона спрацює саме там, де вони знаходяться. Більш того ті спроможності, які мають наші країни партнери, не дадуть їм це зробити", - продовжив Данілов.

Він підсумував, що країна-агресор вдається до шантажу, зокрема і ядерного, через те, що суспільство "налякане", а російські пропагандисти "розуміють, що шансів повертатися до того життя, що було раніше - не існує".

Російський диктатор володимир путін тривалий час серйозно хворий, і незабаром може померти. Як заявив в інтерв'ю Delfi представник Головного управління розвідки МОУ Вадим Скібіцький, російський президент все ще живий лише тому, що його лікують найкращі західні лікарі.