Російські військові, реагуючи на втрати важкої бронетехніки, розгортають в Україні 60-річні танки Т-62 та застарілі БТР. Про це йдеться у черговому звіті Міністерства оборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Розвідники зазначають, що існує реалістична ймовірність того, що навіть підрозділи 1-ї гвардійської танкової армії, ймовірно головної танкової сили росії, будуть переозброєні на Т-62, щоб компенсувати попередні втрати. Повідомляється, що 1-а гвардійська танкова армія раніше мала отримувати танки наступного покоління Т-14 "Армата" з 2021 року.

Також протягом останніх днів в Україні ідентифікували російські бронетранспортери БТР-50, які вперше були поставлені на озброєння в 1954 році.

З літа 2022 року приблизно 800 Т-62 було вилучено зі зберігання, а деякі отримали модернізовані прицільні системи, які, швидше за все, покращать їхню ефективність уночі, зауважила британська розвідка у звіті.

"Однак обидва "старовинні" типи транспортних засобів матимуть багато вразливих місць на сучасному полі бою, зокрема відсутність сучасної вибухо-реактивної броні", - підсумували в МО Британії.