Глава МАГАТЕ стурбований з приводу відсутності ротації експертів агентства на ЗАЕС: нова команда мала прибути понад три тижні тому.

У неділю, 27 лютого, в районі Запорізької АЕС було чути звуки артилерійських обстрілів. Про це сьогодні, 28 лютого, повідомили у МАГАТЕ.

"Експерти МАГАТЕ, які перебувають на ЗАЕС з початку січня, повідомили у штаб-квартиру, що вчора вдень було чути близько 20 "детонацій", очевидно, у безпосередній близькості від станції, розташованої на передньому краї зони активних бойових дій", - йдеться у повідомленні агентства.

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що резервна лінія електропередачі, що веде до станції, напругою 330 кВ, у суботу, 26 лютого, двічі відключалася, але в неділю її роботу було відновлено.

Гроссі стурбований з приводу відсутності ротації експертів агентства на ЗАЕС: нова команда мала прибути понад три тижні тому.

Глава агентства знову наголосив на необхідності створення захисної зони на Запорізькій АЕС та повідомив про дипломатичні зусилля з цією метою.