Українське товариство з обмеженою відповідальністю "Старлінк" виграло суд першої інстанції проти компанії Ілона Маска SpaceX, яка вимагала достроково припинити дію української торговельної марки "Старлінк". Про це УНН повідомляє з посиланням на рішення суду.

Господарський суд Києва відмовив компанії SpaceX у задоволення позову щодо дострокового припинення дії української торговельної марки "Старлінк".

Так, у жовтні 2022 року американська компанія SpaceX Ілона Маска подала позов до ТОВ "Старлінк" та державної організації «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій». компанія SpaceX вимагала достроково припинити дію української торговельної марки "Старлінк".

ТОВ "Старлінк" надає ІТ-послуги та існує понад 12 років. Заявка на реєстрацію була подана у березні 2010 року, а реєстрація знаку відбулася у лютому 2011 року. Американський Starlink започаткували у 2015 році.

Компанія SpaceX на початку жовтня попередила Пентагон, що може припинити фінансувати роботу Starlink в Україні, якщо відомство відмовиться виплачувати десятки мільйонів доларів щомісяця.

Згодом Ілон Маск повідомив, що його компанія офіційно відкликала запит із цим проханням до Пентагону.