Україні потрібно посилити захист проти аеродинамічних та балістичних ракет. Зокрема, російській ракеті  Іскандер-М можуть протистояти SAMP/T та система Patriot, надані західними партнерами. Про це розповів речник командування Повітряних сил Збройних сил України полковник Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону, передає УНН.

За словами речника, Україні потрібно якомога більше засобів ППО. Він додав, що на сьогодні Повітряні сили ЗСУ, а також ППО Сухопутних військ та інших підрозділів Сил безпеки та оборони має "великий спектр" озброєння для знищення повітряних цілей, що ускладнює опанування.

"Різні системи, потребують різних підходів. Але призначення в них одне - нищити те, що є в повітрі. Але нам потрібно посилити захист проти аеродинамічних та балістичних ракет. Саме SAMP/T разом з системою Patriot може протистояти таким ракетам як Іскандер-М, а також іранським балістичним ракетам, які потенційно доступні росії", - підсумував Ігнат.

Нагадаємо

Італія та Франція, як очікується, замовлять 700 ракет Aster-30 вартістю 2 млрд євро для зенітних комплексів SAMP/T, яку обидві країни планують надати Україні.