Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив про потребу української армії у сотні тисячах БПЛА для боротьби з рф, передає УНН з посиланням на Міноборони України.

Міністр оборони України Олексій Резніков під час зустрічі з понад 100 українськими розробниками та виробниками БПЛА заявив про потребу України у сотні тисячах безпіло́тних літаальних апаратах для боротьби з росією.

Він наголосив на важливості підтримки Українського ринку БПЛА, зокрема, дронів широкого спектру застосування — повітря-земля-вода, йдеться у повідомленні.

«Це і про коригування артилерії, і про нанесення ураження ворогу (ударні дрони), і про доставку б/к, евакуацію поранених тощо. Наразі потреби Сил оборони України вимірюються сотнями тисяч БПЛА різних модифікацій. Робота із закриття зазначених потреб триває, зокрема, за 8 місяців повномасштабної війни до експлуатації допущено більше БПЛА, ніж за останні 5 років», — сказав Резніков.

"Повторю, незалежність ВПК — це один із факторів обороноздатності країни. І наразі одним із ключових напрямів Міноборони є розвиток і підтримка Українського ринку БПЛА», — наголосив Міністр оборони України.

Міністр оборони України Олексій Резніков показав військовий кутниковий відбивач, яким рашисти намагались захиститись від HIMARS.