Україна очікує на ефективні дії щодо протидії ядерному шантажу Кремля з боку Великої Британії, Китаю, США та Франції.

Міністерство закордонних справ України офіційно відреагувало на наміри РФ розмістити на території Білорусі тактичну ядерну зброю.

МЗС наголосило, що намір Росії розмістити на території Білорусі тактичну ядерну зброю є черговим провокаційним кроком злочинного путінського режиму, підриває основи Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, архітектуру ядерного роззброєння та систему міжнародної безпеки в цілому.

Україна звертається до білоруського суспільства із закликом не допустити реалізації злочинних намірів щодо розміщення на території Білорусі ядерної зброї всупереч її зобов'язанням за Договором про нерозповсюдження ядерної зброї, що ще більше перетворить цю країну на заручника Кремля і матиме катастрофічні наслідки для її майбутнього, наголосили в МЗС.

"Звертаємось до держав Групи семи та Європейського Союзу попередити білоруську владу про далекосяжні наслідки для Білорусі, у разі її згоди прийняти на своїй території тактичну ядерну зброю від Росії", - закликали в міністерстві.

Україна очікує на ефективні дії щодо протидії ядерному шантажу Кремля з боку Великої Британії, Китаю, США та Франції, у тому числі і як постійних членів Ради Безпеки ООН, які несуть особливу відповідальність за недопущення загроз агресії з використанням ядерної зброї.

"Вимагаємо негайно скликати із цією метою позачергове засідання Ради Безпеки ООН", - заявили в МЗС.

Україна закликала всіх членів світової спільноти довести до злочинного путінського режиму категоричну неприйнятність його чергових ядерних провокацій та вжити рішучих заходів з метою запобігання будь-якій можливості застосування державою-агресором ядерної зброї.

Читайте також:
Дружина Лукашенка, силовики та компанії: Україна ввела санкції проти Білорусі
Посол України виступив проти скасування безвізу для білорусів
Посол України виступив проти скасування безвізу для білорусів
Білорусь відреагувала на пропозицію розмістити спостерігачів біля кордону
МВС посилює свої підрозділи на білоруському кордоні
У відповідь на вигадані погрози. У Білорусі заявили про готовність розгорнути війська