Радыё Свабода стверджує, що до списку обміну полоненими також потрапив засуджений за найманство Максим Зязюльчик.

 

Україна під час обміну полоненими у вівторок, 7 березня, передала Росії громадянина Білорусі Максима Зязюльчика, засудженого у січні 2022 року на 10 років за найманство. Про це повідомляє Радыё Свабода у середу, 8 березня.

 

"Громадянин Білорусі Максим Зязюльчик з великою вірогідністю увійшов до переліку 90 російських військових, які перебували в полоні в Україні і яких передали 7 березня в обмін на 130 українських військових", – йдеться у повідомленні.

 

ЗМІ стверджує, що на фотографії, яку опублікувало міноборони РФ, Зязюльчика можна побачити праворуч за чоловіком у чорній куртці.

 

 

Максим Зязюльчик нібито третій праворуч за чоловіком у чорній куртці 

 

 

Наприкінці вересня 2022 року Зязюльчик потрапив у полон Збройних сил України неподалік населеного пункту Яцьківка Лиманського району Донецької області.

 

Затриманий відразу намагався видати себе за "рядового" бойовика і тим самим хотів приховати свою приналежність до білоруської спецслужби, зазначили тоді в СБУ. Однак співробітники військової контррозвідки СБУ "розкололи" зловмисника і отримали від нього інформацію про поставлені завдання.