Україна уважно стежить за візитом лідера Китаю Сі Цзіньпіня до росії. Україна також очікує, що Китай використає свій вплив на рф, щоб вона припинила агресивну війну. Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, передає УНН.

«Україна уважно стежить за візитом глави КНР до росії. Ми очікуємо, що Пекін використає свій вплив на москву, щоб вона припинила агресивну війну проти України», - сказав Ніколенко.

Він нагадав, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час телефонної розмови зі своїм китайським колегою минулого тижня наголосив, що відновлення територіальної цілісності України має бути у центрі всіх дипломатичних зусиль.

«Ми готові до більш тісного діалогу з Китаєм для відновлення миру в Україні відповідно до принципів, закріплених у Статуті ООН, та останньої резолюції ГА ООН з цього питання», - повідомив Ніколенко.

Лідер Китаю Сі Цзіньпін сьогодні прилетів до москви.

Financial Times з посиланням на джерело повідомляло, що лідер Китаю Сі Цзіньпін може провести телефонну розмову із Президентом України Володимиром Зеленським після візиту до москви.