На озброєнні російської армії залишилося ракет ще на кілька масованих ракетних ударів по Україні, після чого вона вийде у повний нуль. Про це в ефірі національного телемарафону сказав начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, передає УНН.

"Запаси високоточного озброєння у росії вже підходять до завершення. Вони вже давно увійшли у критичний мінімум. Однак, як бачимо, вони вирішили йти до кінця, тобто до нуля. Що, в принципі, дуже погано для самої рф", – зазначив Буданов.

Він додав, що виробництво нових російських ракет триває, але їхня кількість невелика порівняно з тою, яку вони застосовують під час атак.

"Якщо говорити про конкретні цифри та обсяги: нещодавно міністр оборони оприлюднив цю інформацію. Реально у них залишилося ракет ще на кілька масштабних атак, і вони вийдуть на повний нуль. Як ми бачимо, вони впевнено до цього йдуть. Виробництво нових досить обмежене і виробляється лише кілька типів високоточного ракетного озброєння", – сказав Буданов.

У Міноборони Великої Британії назвали причинами скорочення вильотів авіації рф над Україною високу загрозу, що зберігається з боку української ППО, обмеження льотного часу російських літаків і погіршення погоди.

За даними ГУР, ворог вже використовує стратегічний запас деяких видів озброєння, а також ракети, виготовлені цього року, зокрема в серпні.