У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області колаборанти розробляють план, як діяти під час контрнаступу Збройних Сил України та готуються до евакуації. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає УНН.

Він нагадав, що за останні два тижні ліквідовано одного колаборанта, ще один - перебуває на лікарняному. Федоров зауважив, що йде ліквідація колаборантів. Крім цього, продовжив він, ворог "зовсім забув" про своїх колаборантів, яким обіцяв "захмарну" заробітну плату.

"Ці виплати не відбуваються з грудня, ворог майже не платить зарплатні на тимчасово окупованих територіях. Навіть тиждень тому мав бути проведений мітинг з цього приводу, але йому не дали пройти", - сказав міський голова.

Він наголосив, що на сьогодні "ворогу не вірять навіть колаборанти".

"Ми бачимо, що почали відбуватися таємні зустрічі у селах навколо Мелітополя, на яких ворог починає готуватися до евакуації. На прикладі одного з сіл, 22 березня пройшли зустрічі спочатку в дитсадках, потім у школах, поліції, де чітко розробляли план під час контрнаступу ЗСУ. Також ворог розсилає СМС, як діяти під час контрнаступу ЗСУ. Все це розганяє паніку серед колаборантів. Сьогодні ми не можемо сказати, що хтось почав бігти з окупованих територій, але вони готують плани для втечі", - підсумував Федоров.