На Таврійському напрямку поки не спостерігається ознак підготовки до наступу. Окупанти намагаються покращити тактичне положення та вести розвідку. Про це в ефірі телемарафону розповів керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін, передає УНН.

«Щодо Таврійського напрямку – їхні плани стосуються в першу чергу покращення певного тактичного положення на Запоріжжі. І це може бути пов'язано, в першу чергу, зі спробою покращити свої оборонні позиції. Теж саме поки що ми спостерігаємо і на Херсонському напрямку. Ворог продовжує певним чином укріплювати свої позиції. Облаштовувати рубежі, певні оборонні споруди. Але разом з тим, нарощення сил на Херсонському напрямку не відбувається. Є певні розвідувальні дії, на островах і поміж островами намагаються діяти на легкомоторних човнах. Але наші Сили їх, як правило, виявляються і знищуються. Що стосується Запорізького напрямку – на даний момент цей напрямок не розглядається як напрямок основного удару. А далі будемо бачити. Тут можливі різні варіанти, в тому числі і загострення ситуації», – повідомив Єрін.

Нагадаємо

Керівниця об‘єднаного пресцентру Сил оборони півня України Наталія Гуменюк повідомила, що на південному напрямку спостерігаються певні накопичення сил ворога, проте “їх важко ще назвати військовими”.