Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що влада працює над тим, щоб прибрати зайву бюрократію та можливі зловживання з процесу проходження військово-лікарських комісій. Крім того доручив опрацювати можливість створення на базі кожного центру комплектування так званого "військового ЦНАПу", передає УНН.

"Довідки мають "ходити" за військовими, а не навпаки. Працюємо над тим, щоб прибрати зайву бюрократію та можливі зловживання з процесу проходження військово-лікарських комісій", - написав Шмигаль у Telegram.

За його словами, відповідну реформу обговорили на нараді з урядовцями, парламентарями, представниками Офісу Президента та військовими. Експертна група спільно з Міноборони, МОЗ, Мінцифри, Мінветеранів представила свої напрацювання для розв’язання проблем у цій сфері. Наша мета — автоматизація та діджиталізація всіх процесів. Військові мають отримати належний та швидкий сервіс із відповідним рівнем обслуговування та поваги.

"Окремо приділили увагу отриманню довідки про обставини поранення з військової частини. Дав завдання напрацювати зміни, які зроблять цю послугу в цифровому форматі. Також доручив опрацювати можливість створення на базі кожного центру комплектування так званого "військового ЦНАПу".

Процес проходження комісій повинен стати людиноорієнтованим. Це стосується не лише військово-лікарської, але й медико-соціальної експертної комісії", - резюмував Шмигаль.

У Міністерстві охорони здоров'я заявили про шквал скарг на Медико-соціальну експертну комісію та анонсували її реформування.