Російські окупанти перекидають додаткові ресурси до тимчасово окупованої частини Запорізької області, але бояться розміщувати їх у Мелітополі через сили спротиву, які передають інформацію українським спецслужбам.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі інформаційного телемарафону. За його словами, ЗСУ дізнаються про все, що роблять окупанти в Мелітополі.

"Слід зазначити, що зараз вони свої ешелони військової техніки доганяють до Сокола-Гірного – це майже межа Херсонської та Запорізької областей, тому що бояться їх доставляти в Мелітополь. Вони розуміють, що про все, що знаходиться в Мелітополі, через наші сили спротиву одразу дізнаються наші спецслужби, наші Збройні сили", - сказав Федоров.

Він зазначив, що останніми днями приїжджають чергові партії мобілізованих, яких здебільшого розміщують на Азовському узбережжі.

"У Мелітополі вони бояться розміщуватися, тим паче, після тих вибухів, які були у минулі вихідні, коли було повністю знищено склад боєприпасів рашистів на одному з промислових підприємств. Також ми бачимо суттєві втрати рашистів. Наприклад, вчора до моргу Мелітополя привезли цілу фуру вбитих рашистів. Сьогодні морг повністю переповнений і навіть цивільні не мають доступу до нього, якщо хтось помер", - розповів міський голова Мелітополя.

За його словами, в селищі Велика Білозерка окупанти повністю переробили під морг одну зі шкіл і там на території агрофірми влаштовують братські могили.