російська федерація не вивела у Чорне море жодного ракетоносія через шторм, проте загроза наразі залишається. Про це в ефірі національного телемарафону повідомила начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає УНН.

За її словами, минулої доби в Чорному морі на чергуванні був один носій ракет ворога, проте ввечері його завели у місце базування.

"Кораблі рф утискаються ближче до Східного узбережжя Криму. Вони все далі й далі відсовуються від підконтрольного Україні берега. Тому що усвідомлюють, що далекобійна зброя все ближче та ближче", – сказала Гуменюк.

Водночас попри шторми, загроза нікуди не зникла, адже росіяни за декілька годин можуть підготувати та вивести ракетоносії, додала речниця.

"Цілком імовірно, що ворог застосовує тактику приспання пильності. Як пам'ятаєте в тій притчі: вовк, вовк, а потім ніхто не допомагає. Вони намагаються вимотувати психологію та психіку нашого населення постійними обстрілами, активністю авіації, а потім зненацька можуть нанести ракетний удар", - пояснила Гуменюк.

Російські окупанти не завдали масивного удару по Україні через те, що відстежили нашу готовність до такої дії. Начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк зазначила, що окупантів не влаштовує, що ракетний удар не буде таким результативним.