Міністр оборони Олексій Резніков під час брифінгу в Одесі повідомив про створення "корабельної коаліції" для підтримки України. За його словами, туди вже увійшли Велика Британія, Нідерланди та Бельгія, які погодилися надати країні мінні тральщики, передає УНН.

Міністр розповів, що сьогодні "є тренд на на створення певних коаліцій в інтересах України". Зокрема, він нагадав про створення артилерійської та танкової коаліцій країнами-партнерами.

За словами Резнікова, після оголошення міністра оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен про надання Україні двох мінних тральщиків, для допомоги Україні почала утворюватися "корабельна коаліція".

"Велика Британія вже передала нам два подібних кораблі, мінних тральщиків. На них вже є офіційно два українські екіпажі і піднято прапор Військово-морських сил України. До них приєднаються екіпажі на кораблях від Нідерландів, також прозвучало, що Бельгія теж братиме участь у цьому проєкті. Як мінімум три країни є складової цієї коаліції.

Морська держава Україна буде розвивати свій флот. Плюс ми з вами знаємо, що ми будуємо український флот в Туреччині, так що можна сміливо заявляти, що утворена корабельна коаліція", - зауважив Резніков.