НЕК "Укренерго" в посиленому режимі веде відновлення всіх енергооб'єктів Одеської області, які постраждали внаслідок російських атак.

Наразі компанія надала пріоритет ремонту одного з об'єктів критичної інфраструктури, який дозволить якнайшвидше відновити енергопостачання у місті. Про це під час брифінгу повідомив голова правління НЕК "Енергоатом" Володимир Кудрицький, передає УНН. 

"Ми сфокусувалися на одному з них (об'єкті критичної інфраструктури, - ред.), який у найкоротші терміни дозволить відновити більш-менш нормально енергопостачання Одеси і Одеського району. За нашими прогнозами, до кінця наступного тижня, тобто до п'ятниці, ми повинні закінчити ці роботи", - сказав він.

Кудрицький поінформував, що наразі на об'єкті цілодобово працює п'ять аварійних бригад, і додав, що це максимальна кількість осіб, яких можна задіяти.

"Ці п'ять бригад працюють 24/7, і будуть так працювати, поки ми не закінчимо ремонт об'єкта і не подамо більше потужності споживачам Одеси і Одеського району", - наголосив він.

За його словами, сповільнювати роботу можуть повітряні тривоги, а також ймовірні російські атаки на критичну інфраструктуру області. Кудрицький зауважив, що "Укренерго" забезпечило об'єкт достатньою кількістю працівників, матеріалами та обладнанням. 

"Це ж стосується й інших енергооб'єктів, де паралельно тривають роботи, але там їх закінчення очікується пізніше", - підсумував він.