Атаку було здійснено двома дронами, кожен з яких переносив заряд у 200 грамів вибухівки у тротиловому еквіваленті та мав вантаж для додаткового ураження, повідомляє білоруська опозиційна група.

Російський літак А-50, що базувався на білоруському аеродромі Мачулищі, атакували дрони виробництва компанії DJI, переобладнані під дрони-камікадзе. Про це повідомляє білоруський опозиційний гурт ByPol.

Повідомляється, що атака була скоєна двома дронами, кожен з яких переносив заряд у 200 грамів вибухівки у тротиловому еквіваленті і мав вантаж для додаткового ураження (металеві кулі – приблизно, 200 штук на кожен БПЛА).

Раніше опубліковані супутникові знімки свідчать, що літак отримав два значні пошкодження.

ByPol пише, що був пошкоджений ключовий елемент - трикоординатна станція радіолокації, а саме – локатор, а друге пошкодження, швидше за все, міститься в районі розташування обтічника антени супутникової радіолінії, в передній частині поблизу носового відсіку.

Крім цього, повідомляється, що значні пошкодження могли завдати металеві кулі, які могли уразити обшивку літака, а в літаку А-50 під обшивкою тягнеться велика кількість важливих дротів. Зазначається також, що сталеві кулі могли не лише розірвати дроти, а й разом із вогнем оплавити їх.