На Південноукраїнській АЕС сьогодні під час ракетної атаки рф зафіксували прольоти двох ворожих ракет. Про це заявили в НАЕК "Енергоатом" у Telegram, пише УНН.

"росія вчергове вчинила акт ядерного тероризму. Сьогодні, 18 лютого 2023 року, під час чергової масованої ракетної атаки рф на Південноукраїнській АЕС о 8:25 та 8:27 зафіксовані прольоти двох ворожих крилатих ракет", - вказали в Енергоатомі.

Як зазначили в НАЕК, повітряні об’єкти рухалися руслом Південного Бугу в напрямку міста Первомайськ Миколаївської області й "пролетіли небезпечно близько до ядерного об’єкту".

"Загроза поцілити в реактор з можливими наслідками – ядерною катастрофою – знову була високою. Це черговий акт ядерного терроризму рф, що загрожує безпеці всього світу!" - наголосили у компанії.

В Енергоатомі вкотре звернулися до МАГАТЕ "з вимогою вжити всіх можливих заходів для припинення ядерного терроризму рф, виводу військових формувань росії з території Запорізької станції та встановлення демілітаризованої зони навколо неї, а також безпольотної – над усіма атомними об’єктами України".

По Україні була оголошена повітряна тривога. Повідомлялося про пуски ворожих ракет по Україні, які зокрема рухалися у західному напрямку. Згодом у Хмельницькому прозвучали два вибухи. У місті є пошкодження та двоє поранених.

рф випустила по Україні чотири "Калібри" з Чорного моря, дві російські ракети збили.