Російські загарбники на окупованих територіях заборонили гривню, а також погрожують звільненням з роботи українців в разі відмови отримувати російський паспорт. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає УНН.

Так з 1 січня окупанти заборонили гривню. Тепер соціально вразливі жителі і пенсіонери не можуть вільно користуватись грошима, які отримують від України

Затримуються виплати пенсійних і зарплат та підвищено пенсійний вік жінок з 55 до 60,5 років. Тим, хто відмовляється оформляти російський паспорт, погрожують звільненням.

Також окупанти зрівняли розмір пенсійних виплат до 10 тис. рублів на місяць всім пенсіонерам незалежно від стажу і попередньої зарплати. При цьому спровокували підвищення цін настільки, що людям ледве вистачає грошей на їжу.

Натомість встановлено прожитковий мінімум в 11 тисяч рублів на місяць. Як зазначив Федоров, це в 2 рази нижче, ніж у Москві, і в 3 рази – ніж на Чукотці.

«Російські загарбники пропагандують утопічний «рускій мір». Натомість відносяться до українців в окупації як до людей 2-го сорту», – повідомив Федоров.