Глава міноборони країни "повністю згоден" з тим, що Україні потрібна не лише обіцянка тривалої підтримки, а й швидка підтримка для максимального прискорення перемоги.

Новий міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус вважає, що Україна переможе у війні, але не береться прогнозувати скільки часу займе боротьба за перемогу. Про це він заявив на Мюнхенській безпековій конференції, передає Європейська правда.

Пісторіус сказав, що підтримує позицію уряду та канцлера Німеччини в тому, що "Німеччина допомагатиме Україні скільки потрібно".

Повідомляється, що Пісторіус "повністю згоден" з тим, що Україні потрібна не лише обіцянка тривалої підтримки, а й швидка підтримка для максимального прискорення перемоги.

"Але ми не знаємо, як довго це триватиме. Тому ми маємо готуватися - змінити обсяги виробництва зброї та обговорити, що робити для спільної закупівлі зброї", - заявив він.

Крім того, міністр заявив про намір НАТО захищати держави, які вже стали членами Альянсу, якщо Росія вирішить розширити географію агресії.

"Ми можемо і захищатимемо кожен дюйм території альянсу", - запевнив він.