Переселенці з громад, які перебувають на окупованих територіях та в зоні бойових дій, мають право на виплати 2000-3000 гривень.

Оновлено перелік територіальних громад, розташованих у районах, проведення воєнних дій або перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокаді). Переселенці із цих громад мають право на виплати 2000-3000 гривень. Про це повідомляє прес-служба Міністерства з реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"У грудні минулого року було затверджено новий Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окуповані Російською Федерацією. На його основі, зокрема, внутрішньо переміщеним особам здійснюються виплати", - йдеться у повідомленні.

Список періодично оновлюється, зміни затверджуються за погодженням із Міністерством оборони на підставі пропозицій відповідних військових адміністрацій.

"До оновленого переліку територій можливих та активних бойових дій увійшли населені пункти у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській, Запорізькій областях", - додали в Мінреінтеграції.

Право на виплати мають особи, які виїхали із населених пунктів, які включені до переліку як території:

  • можливих бойових дій;
  • активних бойових дій;
  • тимчасово окуповані Російською Федерацією, у яких визначено дата завершення бойових дій (дата припинення можливості бойових дій) чи тимчасової окупації РФ.