Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Bild am Sonntag заявив, що український уряд ще не спілкувався з урядом Німеччини щодо повідомлень про газопроводи "Північного потоку", де восени сталися вибухи, і що він очікує обговорення цього, а також інших питань, пише УНН.

На запитання про те, чи український уряд спілкувався з урядом Німеччини щодо звітів стосовно "Північного потоку", Кулеба сказав: «Ще ні, я з нетерпінням чекаю обговорення цього, а також інших питань, і Анналена Бербок прокоментувала це, і я згоден з нею. Треба дочекатися висновків офіційного розслідування, тому що те, що зараз відбувається, це своєрідне навішування ярликів. (...) Уряд цього не зробив. Я не знав про це. Про цю версію я почув із газети».

Говорячи про те, хто стоїть за атакою на газопроводи "Північого потоку", Кулеба вказав: «Я можу сказати, що за цим не стоїть українська влада, що вони цього не зробили. Це не була дія, керована урядом».

Минулого тижня статті про можливу причетність "проукраїнського угруповання" до вибухів на "Північному потоці" у вересні минулого року опублікували New York Times, Die Zeit, Washington Post та Times.