Українська авіація за добу завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу та техніки окупантів.

Українські війська завдали серйозних втрат російським агресорам у Запорізькій та Луганській областях. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у вівторок, 29 листопада.

 

"Підтверджено вогневе ураження 27 листопада районів зосередження живої сили російських окупантів у населених пунктах Пологи, Токмак і Басань Запорізької області та Лутугине у Луганській області", – йдеться у повідомленні.

 

Втрати противника становили до 470 осіб пораненими, знищено близько 50 одиниць військової техніки різних типів та склад боєприпасів. При цьому не вказано кількість ліквідованих окупантів.

 

"Авіація Сил оборони України протягом цієї доби завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, позиції зенітно-ракетного комплексу російських окупантів", - зазначили в Генштабі.

 

Своєю чергою, росіяни завдали ракетного удару по цивільних об'єктах населеного пункту Ковшарівка Харківської області, здійснили 26 авіаційних ударів та 10 обстрілів з РРСЗО по позиціях ЗСУ.

 

"На Слобожанському напрямку, у прикордонних районах Бєлгородської області, противник продовжує утримувати угруповання своїх військ. Обстрілював з танків, мінометів та ствольної артилерії райони населених пунктів Стрілеча, Глибоке, Зелене, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Бударки, Амбарне Харківської області", – сказано у повідомленні.

 

У районах н.п. Зелене та Бударки ворог застосував ударні безпілотні літальні апарати.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник веде оборону. Здійснив обстріл з танків та всього спектру артилерії районів населених пунктів Орлянське, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Піщане Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка, М'ясожарівка, Макіївка, Невське Луганської області, а також Ямполівка, Торське, Озерне Донецької області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямах противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій.

 

"Здійснив обстріл з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Сіверськ, Верхньокам'янське, Спірне, Берестове, Білогорівка, Яківлівка, Бахмутське, Соледар, Андріївка, Водяне, Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка Донецької області", – заявили у Генштабі.

 

На Новопавлівському напрямку ворог здійснив обстріл з артилерії різних типів по позиціях українських сил та районів н.п. Вугледар, Ненучне та Пречистівка Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог веде оборонні дії, здійснив обстріл з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії позицій Сил оборони України та районів н.п. Новопілля Донецької області; Ольгівське, Дорожнянка, Чарівне, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Малі Щербаки Запорізької області, а також Времіївка, Червоне Херсонської області.

У районі населених пунктів Новопіль та Времівка Донецької області противник застосував ударний БПЛА.

На Криворізькому та Херсонському напрямках супротивник веде позиційну оборону. Не припинялися артилерійські обстріли підрозділів українських військ та населених пунктів на правому березі річки Дніпро, зокрема місто Херсон.