ЗСУ уразили п'ять районів зосередження живої сили та військової техніки противника, а також дві позиції зенітних ракетних комплексів.

 

Російські агресори намагаються наступати на п'яти напрямках у Харківській області та на Донбасі, а також роблять спроби створити умови для переходу у наступ на півдні України. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у вівторок, 28 лютого.

Зазначено, що ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на наступальних діях на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Впродовж доби росіяни завдали ракетного та двох авіаційних ударів. Здійснили понад 20 обстрілів з РСЗВ.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без значних змін. Противник утримує свої підрозділи поблизу державного кордону України, але формування наступальних угруповань не виявлене. Сьогодні противником було здійснено мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Єлине, Баранівка Чернігівської області; Рожковичі, Бачівськ, Горки, Атинське, Стукалівка, Будки, Волфин Сумської області; Гатище, Ветеринарне, Стрілка, Лук'янці, Тернова, Вовчанськ, Потіхове, Комісарове, Тихе, Устинівка й Аніскіне Харківської області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів наступальні дії у районах населених пунктів Макіївка, Невське та Білогорівка Луганської області. Успіху не мав. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Західне, Лиман Перший, Піщане, Кислівка, Табаївка Харківської області; Невське, Краснопопівка, Діброва, Білогорівка Луганської області та Спірне, Федорівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник продовжує вести наступ. Не переставав штурмувати місто Бахмут. ЗСУ відбили атаки у районах населених пунктів Дубове-Василівка, Богданівка, Бахмут, Часів Яр та Біла Гора Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Оріхове-Василівка, Дубове-Василівка, Бахмут, Іванівське, Курдюмівка, Майорськ та Залізне.

 

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник продовжував атакувати позиції наших військ. Здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Кам'янка, Первомайське, Невельське, Мар'їнка та Перемога Донецької області. Обстріляв райони населених пунктів Веселе, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка, Побєда, Вугледар, Пречистівка, Нескучне та Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник оборонявся, але на окремих ділянках намагався створити умови для переходу у наступ. Здійснював артилерійські обстріли районів населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення. Постраждали Времівка, Зелене поле та Новопіль Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Новоданилівка, Оріхів та Новоандріївка у Запорізькій області, а також Зеленівка Херсонської області та Херсон.

Авіація Сил оборони України за добу завдала три удари по районах зосередження росіян. А підрозділи ракетних військ та артилерії уразили район зосередження живої сили та район зосередження озброєння і військової техніки противника, а також дві позиції зенітних ракетних комплексів ворога.