Компанія Auchan Retail заперечує інформацію, поширену напередодні, щодо французька мережа гіпермаркетів "Ашан" у росії та постачання товарів російським військовим. Про це ідеться в пресрелізі компанії, оприлюдненому на її сайті у п'ятницю, 17 лютого, пише УНН.

"Після ознайомлення з розслідуванням, проведеним Le Monde, прес-групами Bellingcat та The Insider, Auchan Retail бажає прокоментувати та категорично заперечує факти, про які повідомляється під час цього розслідування, та їх інтерпретацію, - ідеться зокрема у заяві компанії. - Auchan Retail надзвичайно здивований цими звинуваченнями, які жодним чином не підтверджуються реальністю внутрішнього розслідування".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що збирається обговорити зі своєю французькою колегою Катрін Колонною ситуацію навколо російської "дочка" французького Auchan після появи розслідування щодо постачання товарів російським військовим.

Так голова МЗС України прокоментував появу інформації на основі документів, отриманих громадською організацією Bellingcat, розслідування сайту The Insider і Le Monde.

The Insider зазначає, що "російський "Ашан" від початку повномасштабного вторгнення постачав товари для російських військових на територіях окупованих областей України". Як показало спільне розслідування The Insider, Le Monde та Bellingcat, постачання військовим позиціонувалося як "гуманітарна допомога" і складалося як з товарів з "ашанівських" складів, так і з товарів, зібраних волонтерами на території магазинів "Ашан" у різних регіонах країни, пише The Insider.

Як вказує Le Monde, керівництво групи заперечує.