У компанії “Автоспецпром”, яка виробляє автомобілі швидкої допомоги, вважають обшуки на підприємстві залякуванням. Про це в інтерв’ю УНН розповів замдиректора компанії Кирило Коморкін.

За його словами, затримки із постачанням автомобілів для ДП “Медзакупівлі”, що стало приводом для обшуків, мали об’єктивні причини: повномасштабна війна та відмова компанії Peugeot Citroen завозити автівки в Україну. Коморкін зазначив, що правоохоронці про це знали, адже неодноразово надсилали запити щодо затримок на підприємство та отримували вичерпні відповіді.

“Усі правоохоронці знали про цю ситуацію. Тому усе це — акція якогось залякування. Навіщо? Треба в них запитати. СБУ, Нацполіція, ДБР надсилали запити в “Автоспецпром” та ДП “Медзакупівлі”. І вони отримували усі відповіді в повному обсязі, усі документи. Усі це знали”, - зазначив він.

В “Автоспецпромі” пояснили, що після підписання договорів компанія одразу почала їх виконання. Зокрема, компанія закупила медобладнання для облаштування “швидких”, однак не було достатньої кількості самих автівок для переоснащення.

Разом з тим, компанія Peugeot Citroen знизила квоту на постачання авто в Україну через, те що 670 автомобілів компанії були конфісковані для потреб ЗСУ. Серед них було 100 автівок, що мали надійти для переоснащення “Автоспецпрому”.

“Ми мали 100 авто, і ще 100 — на стоянці в Одесі — були серед тих, які конфіскували на ЗСУ. Тож, з того, що в нас було, ми встигли переоснастити 118 автомобілів, і вони були передані ДП “Медзакупівлі”. Частину договорів ми виконали. А потім, як я вже казав, виникли проблеми з постачанням авто.

До того ж, усі небюджетні рахунки ТОВ “Автоспецпром” було заблоковано. Ми не мали доступу до грошей. Але автомобілі і медичне обладнання потрібно замовляти, кошти заблоковані, терміни спливають, тому наше підприємство неодноразово зверталось до замовника з обґрунтуванням всіх перелічених вище проблем і проханням пролонгувати підписані договори. Що і було зроблено. Це дає нам змогу виконати їх в повному обсязі. І зараз ми працюємо над їх виконанням.

Але, розумієте, уся ця інформація — вона у відкритому доступі. Правоохоронці мають до неї доступ. Наш казначейський рахунок — прозорий. По ньому видно, що ми не отримували кошти”, - розповів Коморкін.

Нагадаємо, 16 березня Нацполіція провела обшуки на підприємстві “Автоспецпром” та ДП “Медзакупівлі”.