Відключення за графіком вимушено застосовуються в Одесі та Одеському районі. Можливі погодинні обмеження у Києві та Київській області.

Дефіцит потужності в енергосистемі України відсутній та не прогнозується. Про це 19 лютого повідомила прес-служба Укренерго.

Зазначається, що зафіксовано найнижче споживання за весь тиждень, що є характерним для ранку неділі. Зростання прогнозується ввечері та до ранку понеділка.

"Зараз для енергосистеми надзвичайно важливо уникати як пікових навантажень, так і провалів у споживанні. Просимо розподіляти користування енергоємними приладами протягом доби", - наголосили в компанії.

Вказано, що ліміти споживання областям не доводилися через відсутність дефіциту потужності, проте за зміни ситуації можливі відключення.

"Відключення за графіком все ще вимушено застосовуються через мережеві обмеження в Одесі та Одеському районі. Погодинні відключення можливі в окремих районах Києва та Київської області у зв'язку з проведенням ремонтних робіт", - уточнили в Укренерго.

Без вихідних тривають ремонтні роботи в Одеській області та інших регіонах, де магістральні мережі неодноразово атакували ракети і дрони РФ.

У компанії нагадали, що понад 10 ГВт основних встановлених потужностей поки що недоступні українській енергосистемі і перебувають під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС.

Крім цього, на тимчасово окупованих територіях також перебуває більшість вітрових та сонячних електростанцій.