При зростанні споживання електроенергії у цих регіонах можливі відключення, попередили енергетики.

В Україні виробляється достатньо електроенергії для покриття споживання, але мережеві обмеження діють у п'яти областях та Києві. Про це повідомляє Укренерго у середу, 15 березня.

"Усе ще триває повінь, тому активно працюють гідроелектростанції. Виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Відновлено роботу одного з енергоблоків електростанцій, що дещо збільшило доступний обсяг генеруючих потужностей в енергосистемі. Також триває незначний імпорт електроенергії", - йдеться у повідомленні.

Тим часом мережеві обмеження зберігаються у Житомирській, Харківській, Полтавській, Сумській, Київській областях та Києві. У разі зростання споживання у цих регіонах можливі відключення.

"В інших регіонах обмежень у мережах Укренерго, які призводили б до необхідності обмеження споживачів, немає. Ліміти споживання в області не доводились", - запевнили енергетики.

Також складна ситуація залишається вздовж лінії фронту. Учора було пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури Донецької та Херсонської областей.

При цьому на Одещині Укренерго завершило аварійно-відновлювальні роботи. Наразі ведуться роботи з підвищення надійності живлення. Також тривають ремонти на всіх об'єктах Укренерго, раніше пошкоджених російськими атаками.