Уже помітно нові наступи російських військ, особливо в районі Бахмута на Донеччині. І кількість військ, які кидає росія, європейські країни не спостерігали з часів Першої світової війни. Про це розповів Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю LRT, повідомляє УНН.

"Ми вже бачимо нові наступи російських військ, особливо в районі Бахмута, де йдуть запеклі бої та великі втрати. росія кидає війська проти українських ліній оборони, як ми не бачили з часів Першої світової війни", - заявив він.

За словами Столтенберга, росія постійно готується до ще більшої війни, нових наступальних операцій. Для цього країна-агресор мобілізує більше військ, збільшує виробництво зброї.

Також Генсек зауважив, що росія зміцнює зв'язки з іншими авторитарними режимами, такими як Іран та Північна Корея. Він наголосив, що метою НАТО є "забезпечити Україні сили та міць", необхідні для того, щоб перемогти та відкинути російських загарбників.

Голова Альянсу Єнс Столтенберг заявляв, що НАТО побачило "ознаки" того, що Китай "розглядає і, можливо, планує" відправити зброю рф.