Українські бійці завдали за добу 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

 

Українські захисники завдали 11 ударів по районах зосередження особового складу РФ. Крім того, наші бійці відбили ворожі атаки під Бахмутом на Донеччині. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому у четвер, 23 березня.

 

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки

 

Оперативна ситуація без істотних змін. У той же час, противник продовжує інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

 

Протягом доби ворог здійснив обстріл районів населених пунктів Басівка та Волфін Сумської області; Архипівка та Клюси Чернігівської області, а також Глибоке, Землянки, Комісарове, Ольховатка, Амбарне, Бологівка, Дворічна, Західне, Кам'янка Харківської області.

 

Куп'янський та Лиманський напрямки

 

Протягом доби супротивник безуспішно намагався прорвати оборону наших військ у районах населених пунктів Синьківка Харківської та Макіївка Луганської областей. Вкотре артилерійських обстрілів зазнали ряд населених пунктів уздовж лінії бойового зіткнення, а саме: Гряниківка, Куп'янськ та Крохмальне Харківської області; Новоселівське, Невське, Піщане та Білогорівка в Луганській області, а також Верхньокам'янське, Сіверськ та Колодязі Донецької області.

 

Бахмутський напрямок

 

Ворог не залишає спроб захопити місто Бахмут, де тривають постійні позиційні бої. Водночас наші захисники відбили атаки противника в районах населених пунктів Олександро-Шультине та Васюківка. Ворожі обстріли зазнали Васюківка, Міньківка, Оріхово-Васильівка, Новомаркове, Бахмут, Григорівка, Іванівське, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

 

Авдіївський, Мар'їнський та Шахтарський напрями

 

Противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Новокалинове, Степове, Авдіївка та Північне у Донецькій області. Ворожі обстріли зазнали, зокрема, Авдіївка, Бердичі, Ласточкине, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Богоявленка, Вугледар та Велика Новосілка Донецької області.

 

Запорізький та Херсонський напрямки

 

Ворог веде оборонні дії. Обстрілів зазнали райони населених пунктів Ольгівське, Малинівка, Затишшя, Гуляйполе, Залізничне, Білогір'я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка, Кам'янське Запорізької області; Времівка, Новопіль та Новосілка – Донецької, а також Веселе, Козацьке, Миколаївка, Іванівка, Новотягинка, Молодіжне, Антонівка, Білозерка, Дніпровське та Кізоміс і Херсон.

 

Дії ворога

 

Протягом доби противник завдав двох авіаційних і двох ракетних ударів, а також здійснив 18 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Високим залишається рівень ракетної загрози на усій території України.

 

Успіхи ССО

 

Авіація Сил оборони за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.