Основні зусилля ворог зосереджує на наступальних діях на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував зведення з військового вторгнення РФ в Україну станом на вечір вівторка, 14 березня.

У Генштабі зазначають, що РФ основні зусилля зосереджує на наступальних діях на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах і не залишає спроб виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Повідомляється, що протягом доби ворожі війська завдали 30 авіаційних та 8 ракетних ударів, один з яких - Краматорськ Донецької області. Там пошкоджено триповерховий житловий будинок, є загиблі та поранені.

Ще одного ракетного удару було завдано по селищу Одеської області - уламками ракети пошкоджено одну з будівель дитячого навчального закладу Золота Рибка, люди не постраждали.

Крім того, ворожі війська здійснили понад 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Високим залишається рівень ракетної загрози на усій території України.

У Генштабі зазначають, що ворог не залишає спроб захопити місто Бахмут, де тривають постійні позиційні бої.

Повідомляється також, що у населеному пункті Абрикосівка на тимчасово окупованій території Херсонської області російські війська за підтримки місцевої так званої окупаційної влади проводили фільтраційні заходи. Зазначається, що причиною обшуків у будинках та оглядів засобів мобільного зв'язку, ноутбуків і комп'ютерів стало влучення Силами оборони України в місце базування одного з підрозділів армії РФ. Внаслідок успішної роботи Сил оборони повністю знищено чотири одиниці броньованої техніки (БМП/САУ) та не менше 15 окупантів. Число поранених перевіряється і уточнюється.

Авіація Сил оборони за добу завдала дев'яти ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили два райони зосередження особового складу противника.