Авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження росіян та одного удару по позиції зенітно-ракетного комплексу. А ракетники та артилеристи уразили командний пункт загарбників.

Українські бійці продовжують стримувати атаки російських агресорів на Донбасі і припинили їхні спроби прорвати оборону у Харківській області. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у середу, 8 березня.

Зазначено, що свої основні зусилля росіяни зосередили на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Упродовж доби противник завдав 22 авіаційні удари, а також здійснив 29 обстрілів із РСЗВ. Ворог застосував один дрон типу Шахед-136, який був збитий.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка була без змін. Формування наступальних угруповань не було виявлено. Сьогодні ворог обстріляв райони населених пунктів Сеньківка Чернігівської області; Харківка й Атинське Сумської області та Стрілка, Тернова, Вільча, Кам'янка, Дворічна та Голубівка у Харківській області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник продовжував спроби прориву оборони наших військ. Вів безуспішні наступальні дії на напрямках Гряниківки, Спірного та Білогорівки. Здійснив артилерійські обстріли низки населених пунктів. Серед них – Вільшана, Куп'янськ, Кислівка та Первомайське Харківської області; Стельмахівка, Невське та Краснопопівка – Луганської, а також Новоселівка, Криниці, Діброва та Берестове на Донеччині.

На Бахмутському напрямку ворог продовжував наступати. Не припиняв штурму міста Бахмута. Наші захисники відбили атаки у районах Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Бахмута й Іванівського. Ворожих обстрілів зазнали Залізнянське, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Костянтинівка, Курдюмівка, Озарянівка, Диліївка, Дружба та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Кам'янка, Північне, Первомайське, Невельське та Новомихайлівка Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема Олександропіль, Ласточкине, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Карлівка, Георгіївка, Вугледар, Золота Нива та Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник вів оборону. Обстрілів зазнали райони понад 30 населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення. Серед них – Времівка, Новосілка та Новопіль Донецької області, Гуляйполе, Залізничне, Білогір'я, Мала Токмачка, Оріхів, Новоандріївка та Кам'янське на Запоріжчині, а також Зміївка, Веселе, Миколаївка, Ольгине, Львів, Понятівка, Микільське, Антонівка, Зеленівка та Дніпровське.

Авіація Сил оборони України за добу завдала 11 ударів по районах зосередження окупантів та одного удару по позиції зенітно-ракетного комплексу противника. Підрозділи ракетних військ та артилерії за добу уразили командний пункт загарбників.