В Інституті вивчення війни вважають, що заяви українських військових щодо темпів та перспективи нинішніх російських наступальних операцій, ймовірно, можуть свідчити про те, що загальний російський весняний наступ наближається до кульмінації, передає УНН.

"Великий наступ" рф, можливо, наближається до кульмінації.

У ISW цитують речника Східної групи українських військ, полковника Сергія Череватого, який заявив 19 березня, що росія не змогла зібрати достатньо сил для очікуваного великого наступу на Донбасі. Череватий також зазначив, що нинішні російські наступальні дії не можна назвати "великою стратегічною операцією". Череватий підкреслив, що російські війська не можуть навіть завершити тактичне захоплення Бахмута.

Аналітики ISW заявили про те, що наступ групи "вагнера" під Бахмутом, ймовірно, наближається до кульмінації.

Однак російські війська також намагаються закріпитися на інших ділянках фронту, особливо в районі Авдіївки-Донецька та Вугледара, де вони мають значні оперативні переваги.

Речник штабу АТО полковник Олексій Дмитрашківський 19 березня зазначив, що російські війська відчайдушно атакують Авдіївку, щоб відновити наступальні операції на Вугледар. Це, ймовірно, свідчить про те, що безперервні російські атаки в районі Авдіївки частково спрямовані на те, щоб відтягнути українські резерви із західної частини Донецької області в район Авдіївки-Донецька.