Представник Головного управління розвідки МОУ Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону прокоментував візит російського диктатора володимира путіна до тимчасово-окупованого Маріуполя, заявивши, що “немає доказів того, що зафіксована на кадрах людина, дійсно є путіним”, передає УНН.

"У нас немає жодних доказів тому, що ця людина (зафіксована на кадрах у Маріуполі - ред.) була володимиром путіним. Чоловік, схожий на путіна, справді зафіксований. Зараз точаться дискусії в експертному середовищі, чи живий сам путін. Але якщо живий, то ми бачимо зазвичай зустрічі путіна за довгим столом на відстані від живих людей, у нього тремтить одна рука та багато інших уже характерних ознак, які добре його характеризують", - зазначив Юсов.

Він додав, що серед характерних ознак, які зазвичай, доводять, що це дійсно диктатор, а не його двійник, – немає прогулянок вечірнім Маріуполем, спілкування з мирними жителями у дворах.

"Тобто, це хороша режисура. І зрозуміло, що російська пропаганда вміє робити різні постановочні сеанси", - додав Юсов.

19 березня у пресслужбі кремля повідомили, що володимир путін відвідав Маріуполь.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) заявили, що путін відвідав тимчасово зайнятий окупантами Маріуполь, імовірно, для того, щоб створити образ невразливого "лідера", який бере участь у військових діях, і відповісти МКС на ордер на арешт.