У Чорному морі фіксують нетипову активність російського корабельного угруповання. рф вивела 20 своїх кораблів, серед яких є чотири ракетоносії та багато одиниць допоміжного флоту. Про це повідомила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, пише УНН.

"Ми ретельно спостерігаємо взагалі за корабельним угрупованням в Чорному морі і за діями ворога. І дійсно, є зафіксована нетипова активність і кількість корабельного угруповання. Наразі в Чорному морі перебуває 20 одиниць, серед яких 4 ракетоносії, один з них підводний, 28 ракет, по максимуму якщо говорити, можуть бути споряджені для запуску", - сказала вона.

Зі слів Гуменюк, загальна активність пов'язана з роззосередженням корабельного складу ворога. "Дуже багато одиниць допоміжного флоту", - додала вона.

Гуменюк вказала, що росія намагається максимально продемонструвати свою присутність у Чорному морі.

"Вони намагаються роззосереджуватися, максимально покриваючи театр морських дій в Чорному морі і намагаючись приховувати свої дії від нас", - сказала вона.

"Ми бачимо і розуміємо їх кроки наперед", - підсумувала Гуменюк.

14 березня російський винищувач Су-27 зіткнувся з американським безпілотником MQ-9 Reaper над Чорним морем. Це спонукало сили США дати впасти безпілотнику MQ-9 у міжнародних водах у Чорному морі.

Представники Пентагону та адміністрації Байдена зазначили, що росіяни вже досягли місця, де розбився дрон Reaper, і активно шукають уламки за допомогою кораблів та літаків, але США не бачили жодних ознак того, що їм удалося їх знайти.