росія вивела в Чорне море 9 кораблів, серед яких два ракетоносії, що споряджені 16 ракетами типу “Калібр”. Про це заявила начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає УНН.

“Наразі в Чорному морі фіксуються 9 кораблів в цілому, в угрупованні, серед яких 2 ракетоносії – це надводні ракети, які можуть бути споряджені 16 ракетами типу “Калібр”. Решта ракетоносіїв заведені в пункти базування, у тому числі, і підводні. Це може говорити про те, що ворог залишає напруження, поверхневий контроль, і залишає за собою випадки точкових ракетних ударів. Зокрема, вони продовжують підшукувати тактику, яка буде для них результативною. Оскільки масовані ракетні удари не стали для них вдалою практикою, тактикою, і тим, що надало навіть натхнення тим підрозділам, які на суходолі не мають успіху”, – заявила вона.

Вона додала, що ракетне угруповання продовжує маневрувати в Чорному морі, а росіяни так само тримаються в безпечному для себе районі, щоб не бути ураженими нашою зброєю, тримається подалі від контрольованого Україною берега.

За словами Гуменюк, окупанти активізують повітряні і морські ракетоносії, коли немає успіху на суходолі, та застосовують ракетні удари з використанням тактичної авіації.