Кампанія з вербування 400 тисяч нових солдат в армію рф, анонсована російськими медіа, навряд чи буде з добровольців, натомість може розмитися межа з мобілізацією, а "добровольча модель" - більше для придушення інакомислення. Про це ідеться у черговому звіті Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

За повідомленнями російських ЗМІ, влада рф готується розпочати велику військову кампанію з метою набору додаткових 400 000 військовослужбовців. росія представляє кампанію як залучення добровільних, професійних кадрів, а не як нову обов'язкову мобілізацію, зазначають у МО Британії.

"Існує реалістична ймовірність того, що на практиці ця відмінність буде розмитою, і що регіональна влада спробує виконати поставлені завдання з вербування, змушуючи чоловіків вступати до лав. Російська влада, імовірно, вибрала нібито "добровольчу модель", щоб заповнити брак кадрів і звести до мінімуму внутрішнє інакомислення. Дуже малоймовірно, що кампанія залучить 400 000 справжніх добровольців", - вказує британська розвідка.

Однак для відновлення бойової міці росії в Україні, як зауважує МО Британії, знадобляться не лише кадри. "росії потрібно більше боєприпасів та військової техніки, ніж вона має нині", - зазначили розвідники.