Запаси російських ракет типу "Калібр" у Чорному морі наразі в обмеженій кількості після вибухів у місті Джанкой на півночі тимчасово окупованого Криму. Про це повідомила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, пише УНН.

На запитання, що відомо про ситуацію із залізничним полотном у Джанкої, Гуменюк відповіла: «Продовжують намагатися (росіяни відновити його – ред.). Ще роботи тривають і повноцінного сполучення залізничного, яке б дозволяло їм перекидати важку техніку, ще не відновлено».

На уточнення, чи наразі в російських ракетоносіїв в акваторії Чорного моря обмежений запас ракет для ударів по Україні, Гуменюк відповіла: «Так, і ми це констатуємо, виходячи з того, що навіть, коли вщух шторм, кількість корабельного складу збільшилась, - зараз у Чорному морі перебуває 10 одиниць, але ракетоносій один – той самий підводний. Тобто, деякі запаси «калібрів» все ж таки є».

За її словами, йдеться про чотири ракети типу «Калібр».

Джанкой – це один з вузлів шляху, який сполучає Крим із Мелітополем та Херсоном, а отже активно використовується окупантами. Тому одна з цілей удару – це ускладнення логістичних можливостей ворога.

20 березня в ввечері у соціальних мережах повідомляли про кілька вибухів у тимчасово окупованому Джанкої в Криму.

Було знищено російські крилаті ракети “Калибр НК” під час їхнього транспортування залізницею.