Близько половини ув'язнених, яких "група Вагнера" направила до України, швидше за все, стали жертвами. На тлі втрат "Вагнеру" швидше за все доведеться скоротити масштаби операцій в Україні. Про це ідеться у черговому звіті Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

У МО Британії зазначають, що "останніми тижнями власник "групи Вагнера" євгеній пригожин, ймовірно, втратив доступ до вербування в російських в'язницях через свої безперервні суперечки з керівництвом міноборони росії".

"Цілком ймовірно, що пригожин спрямовує зусилля з вербування на вільних російських громадян. З початку березня 2023 року компанія Wagner створила групи по роботі з громадськістю у спортивних центрах не менш ніж у 40 населених пунктах по всій росії", - сказано у звіті.

У МО Британії згадують, що в останні дні вагнерівські вербувальники в масках також проводили бесіди про кар'єру в московських вишах, роздаючи анкети під назвою "анкета молодого воїна" для збору контактних даних зацікавлених учнів.

"Близько половини ув'язнених, яких "Вагнер" уже направив до України, швидше за все, стали жертвами, і нові ініціативи навряд чи компенсують втрату потоку в'язнів. Якщо заборона збережеться, пригожин швидше за все буде змушений скоротити масштаби або інтенсивність операцій Вагнера в Україні", - зазначили британські розвідники.

вагнер відкриває нові "призовні пункти" у 42 містах росії.