Небезпека ракетного удару армії рф наразі в Україні досить висока, у Чорному морі росія тримає кораблі-носії ракет "Калібр", авіація ворога - активна, як і безпілотники. Про це повідомив речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, пише УНН.

Зі слів Гуменюк, наразі в Чорному морі корабельне угрупування ворога складається з 17 кораблів, з них 3 ракетоносії (один підводний). Загальний залп "калібрів" може сягати 20 ракет.

"Ми не можемо зараз говорити про зменшення ракетної небезпеки, оскільки все ж таки 20 ракети типу "Калібр" - це високоточна зброя, яка може бути спрямована по конкретних об'єктах. (...) Крім того, активність авіації свідчить про те, що вони продовжують розвідувальну діяльність, разом з тим і безпілотні розвідники також досить активні. Це означає, що збір даних продовжується. Значить, ракетна небезпека досить висока", - зазначила речниця Сил оборони Півдня.

Вона додала, що хоч ворог і вишукує для себе нову тактику дій, але все ж таки вона має ознаки "за принципом традицій". "Як тільки заговорили про продовження Чорноморської угоди зернової, розпочалися атаки "шахедами", знову випробовують наші сили ППО, а це може свідчити про підготовку і більш суттєвої зброї в застосуванні, що якраз можуть являти собою ті самі "калібри", - пояснила Гуменюк.