Авіація Сил оборони за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки РФ.

 

Війська РФ зазнають втрат на Сватівському напрямку, а у Бахмуті тривають позиційні бої. Про це повідомляється у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ 17 березня.

 

Зазначається, що авіація Сил оборони за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки РФ.

 

За даними Генштабу, у місті Сватове Луганської області, в одній із будівель, що міститься у східній частині міста, розміщено новий госпіталь росіян. Наразі там перебуває близько 30 тяжкопоранених військових ЗС РФ, які були завезені туди протягом останніх двох діб.

 

"Загалом відзначається збільшення кількості тяжкопоранених російських військових – евакуаційних рейсів на територію Росії збільшилося з двох до трьох на тиждень. До обслуговування поранених залучають місцевих жителів, які мають хоч якусь медичну освіту", – йдеться у повідомленні.

 

Також у Генштабі поінформували, що впродовж доби війська РФ завдали 19 авіаударів і здійснили 26 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

 

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без значних змін. Росіяни продовжують здійснювати інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Також, на території Бєлгородської області, ЗС РФ тримають угруповання військ для проведення демонстративних дій та недопущення перекидання українських підрозділів на інші напрямки. Упродовж доби війська РФ здійснили обстріли районів населених пунктів Старикове, Волфін і Соляники Сумської області, а також Стрілка, Глибоке, Стариця, Вовчанськ, Колодязне, Красне Перше, Кутьківка, Дворічна, Західне і Тернова Харківської області.

 

На Куп'янському та Лиманському напрямках РФ безуспішно намагається прорвати оборону ЗСУ. Вкотре артилерійських обстрілів зазнала низка населених пунктів уздовж лінії бойового зіткнення, а саме – Веселе, Гряниківка, Вільшана, Крохмальне, Берестове, Діброва й Андріївка Харківської області та Новоєгорівка, Невське і Білогорівка – Луганської. Військові РФ безуспішно намагалися наступати у напрямку Гряниківки, Верхньокам'янського та Спірного.

 

На Бахмутському напрямку росіяни не полишають спроб захопити Бахмут, де тривають постійні позиційні бої. ЗСУ відбили атаки РФ у районах населених пунктів Кліщіївка та Іванівське. Обстрілу зазнали Миньківка, Оріхово-Василівка, Залізнянське, Васюківка, Бахмут, Григорівка, Іванівське, Озарянівка та Олександро-Шультине Донецької області.

 

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках війська РФ здійснили безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Кам'янка, Невельське, Авдіївка та Мар'їнка Донецької області. Обстрілу зазнали Кам'янка, Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Георгіївка, Максиміліанівка, Мар'їнка, Вугледар, Велика Новосілка та Золота Нива Донецької області.

 

На Запорізькому та Херсонському напрямках армія РФ веде оборону. Обстрілу зазнали Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Білогір'я, Мала Токмачка, Новоандріївка, Малі Щербаки та Кам'янське Запорізької області, Времівка Донецької області, Добра Надія – Дніпропетровської, а також Дудчани, Качкарівка, Веселе, Козацьке, Іванівка, Микільське, Дніпровське, Херсон, Берегове, Громадне та Кізомис на Херсонщині.