Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ та льотчик-інструктор Роман Світан заявив, що українське командування ухвалило правильне рішення, коли обрало Вугледар Донецької області як рубіж оборони. Тепер захопити місто майже неможливо.

В ефірі "24 каналу" він зазначив, що таке завдання поставило перед армією РФ російське командування. Проте напряму це зробити дуже складно. 

"Українські командири, які вибирали Вугледар як рубіж оборони, все правильно зробили. Вони замінували та обстріляли певні напрямки підходу. До Вугледара навіть підійти складно. Майже неможливо. Росіяни втратили стільки людей – були розбиті дві бригади, більш ніж 100 "коробок" спалено", – наголосив Світан.

За словами експерта, мета ворога на цьому напрямку – вийти на Курахове в тил мар'їнського угруповання, а також на Покровськ – в тил авдіївського угруповання. Крім того, для окупантів важливо вийти на Добропілля до краматорського та слов'янського угруповання.

При цьому Світан вважає, що для України Вугледар є дуже перспективним напрямком в плані майбутнього контрнаступу ЗСУ. Так, з того напрямку українські захисники матимуть можливість атакувати російських загарбників та вийти західніше Волновахи на Маріуполь та загалом на Азовське узбережжя.